Buurthuis ’t Huukske

Het buurthuis van Arnhem-West,  ’t Huukske, is er één om trots op te zijn. Er zijn veel activiteiten zodat er altijd iets te beleven, te proeven en te horen valt. Regelmatig komen er nieuwe activiteiten bij. Afgelopen jaar is ’t Huukske niet voor niets derde geworden bij ‘Het beste dorpshuis van Gelderland. Dit evenement werd georganiseerd door TV-Gelderland voor alle buurthuizen in Gelderland!

Je vindt ’t Huukske in het karakteristieke voormalige lagere schoolgebouw uit de jaren ’30 middenin de wijk Lombok, op de hoek van de Mauritsstraat en de Nassaustraat.

Ontmoet je wijkgenoten
Eigenlijk is het één grote huiskamer voor de buurt, een plek waar je samen dingen doet, kunt ontspannen én van alles leren. Er zijn er veel sociale activiteiten, zoals de eetclub, de bingo, filmavonden, de buurtquiz en natuurlijk de koffiemomenten waar jij en je buurtgenoten contacten kunnen leggen. Is er een belangrijke feestdag, zoals Koningsdag, oud & nieuw en natuurlijk het jaarlijkse wijkfeest op de derde zondag in september, dan is er in ’t Huukske altijd wat leuks te doen.

Creatief en actief
Er zijn allerlei activiteiten waaraan je actief kan deelnemen, zoals yoga, dansavonden, tekenen, schilderen en een zangkoor. Wil je weten of er voor jou iets bij zit? Kijk dan op de activiteitenpagina’s op deze site. Je kunt ons ook volgen op Facebook en Instagram.

De kinderen vergeten we niet

Voor kinderen is er de twee wekelijkse Urban Kids Club. Leuke, leerzame en creatieve activiteiten. Een grote actie was in 2021 bijvoorbeeld het beschilderen van de tunnel onder de Amsterdamse weg.

Er zijn veel vrijwilligers in de weer bij  ‘t Huukske .
Het buurthuis wordt volledig beheerd door buurtbewoners. Er zijn meer dan 40 vrijwilligers actief in ’t Huukske. De techniek, de bardiensten, de boekhouding, het onderhoud: werkelijk alles wordt verzorgd door de vele betrokken vrijwilligers. Omdat er steeds meer te doen is, kan ‘t Huukske altijd wel nieuwe vrijwilligers gebruiken. Heb je ideeën, ben je creatief, of vind je het leuk om in contact te komen met buurtbewoners? Neem dan contact met ons op via de contactpagina van deze site of kom eens langs op een koffieochtend.

Zonder subsidie
‘t Huukske is het eerste buurthuis in Arnhem dat zonder subsidie kan draaien. Dat kan deels omdat er ook ruimtes verhuurd worden aan bedrijven, organisaties en particulieren.

Feestje vieren?
Er is al menig verjaardagspartijtje, kinderfeestje of (huwelijks)feest van bewoners uit Arnhem-West gevierd in ’t Huukske. Wil je zelf een feest organiseren…….?

Dat kan! Klik hier voor het speciale huur-aanvraagformulier.

Website ’t Huukske