Geplaatst op 3 augustus 2020

Uitnodiging meedenkavond “Deelvervoer en laadpalen in Heijenoord/Lombok”.

Wat zijn de meest logische plekken voor het plaatsen van laadpalen en deelvervoer in de wijk.

Wanneer: 23 september 2020. Inloop vanaf 19.15 uur, start om 19.30 uur
Waar: gymzaal van de Koepel, opstelling stoelen corona-proof
Organisatie: gemeente Arnhem

Waarom deze avond
De gemeente Arnhem heeft doelstellingen op het gebied van duurzame energie opwekking en gebruik van erergie. Een onderdeel daarvan is het stimuleren van elektrische deelvervoer en het gebruik van elektrische auto’s. Onder andere door te zorgen voor voldoende laadpalen in de wijken van Arnhem:

We willen graag met u bespreken waar we, uitgaande van de behoefte aan laadpalen op wat langere termijn, het beste de laadpalen in de wijk kunnen plaatsen. We willen zoveel mogelijk verrommeling van de openbare ruimte voorkomen en de laadvoorzieningen zoveel mogelijk bundelen. En we willen recht doen aan de gevoelens omtrent parkeren en laden én in de laadbehoefte voorzien!
Ook voor het deelvervoer willen we met u bespreken wat de meest logische locatie zijn waar deelauto’s (elektrisch, maar kan tot 2025 ook nog benzine zijn), deelfietsen en bakfietsen aangeboden kunnen worden.

Vervolg na de meedenk-avond
Na de avond willen we een voorstel op de website van de wijk zetten, zodat iedereen in de wijk daar kennis van kan nemen en daarop kan reageren. Daarna worden de plaatsen vastgelegd in een verkeersbesluit. Uiteraard volgt dan nog de normale inspraakprocedure die geldt voor verkeersbesluiten.

Opgave verplicht
Als u mee wilt denken vragen wij, in verband met Covid-19, om u uiterlijk op 18 september aan te melden via het volgende mailadres: patricia.vleeming@arnhem.nl met daarbij het aantal personen en een telefoonnummer. We stellen uw komst zeer op prijs!!