Geplaatst op 5 januari 2021

Terug bij oude plan Koepel

In totaal 15 wijkbewoners hebben gereageerd op de plannen van de oude koepelgevangenis in Lombok. Er kwamen vooral veel vragen over de parkeerplekken en de sociale woningbouw. Eerdaags volgen de antwoorden op de meest gestelde vragen op www.dekoepel-arnhem.nl. Deze site is speciaal opgezet om met de buurtbewoners in contact te blijven tijdens de ‘corona-maatregelen’.

Begin 2021 biedt de huidige koepel-eigenaar, EHM Group samen met NEST Ontwikkeling B.V., de eigenaren van het omliggende terrein, het Masterplan (hotel en woningbouw) aan de gemeente aan. Deze stap volgt na een lang traject van planvorming door de organisatie, in afstemming met meerdere gemeentelijke commissies en de buurt. Na het masterplan-traject volgt nog een bestemmingsplan en weer een inspraakprocedure.

Het spontane plan om de gemeente Arnhem te ondersteunen door de schouwburg in de koepel te huisvesten (november jl.), was overigens al snel van tafel. EHM blijft zich gewoon volledig richten op het realiseren van een hotel en NEST (een samenwerking van Nijhuis, Explorius en Ter Steege) de huizenbouw op het terrein.

Klik hier voor het stuk erover in Dagblad de Gelderlander.

Wil je op de hoogte blijven van de plannen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via r.ommen@tsbouwvastgoed.nl.

De grote ronde hal van de Koepel tijdens een tattoo conventie in 2017.

Foto’s: Anne Luchies