Geplaatst op 22 december 2020

Spectaculaire ‘vuurwerkshow’ vanuit De Koepel

Met Oud & Nieuw komt er een spectaculaire ‘vuurwerkshow’ vanuit de Koepel. Geen lawaai, maar wel een feestelijke verlichting in de eerste twintig minuten van het nieuwe jaar!

De Koepel in is in mei 2019 in handen gekomen van de EHM-Group met als doel om er in de toekomst een hotel en horeca in te vestigen. Eén van de eigenaren is Bas Tolmeijer, die zelf sinds de jaren negentig al tegenover de Koepel woont. Hij heeft mooie plannen en wil dit graag met lokale ondernemers uitvoeren.

Samenwerking met lokale ondernemers

Zo is de Koepel aan de buitenkant voorzien van vast licht zodat de Koepel thema’s kan uitstralen. De buurman van Bas, Niels Drieënhuizen van IC3T kreeg de opdracht om eens uit te zoeken wat de mogelijkheden waren. Samen met mede-wijkbewoner Bart Smits van Live Projects ging hij aan de slag. Na enkele experimenten op het zinken dak kwamen ze uit op een mooi plan dat direct werd goedgekeurd. In het nieuwe jaar worden ook de poortgebouwen en de torens rond de koepel nog uitgelicht.

Genieten van kleur uit de Koepel

Inmiddels hebben veel wijkbewoners al kennis mogen maken met het nieuwe licht. Zo zijn er al wat thema’s voorbij gekomen zoals Sinterklaas, Orange the World, en op dit moment de Kerstverlichting.

Tijdens Oud & Nieuw volgt dus een mooie ‘vuurwerkshow’ van twintig minuten. Tip voor een goede plek om volop van het nieuwe licht te genieten: kijk vanaf de Mandela-brug.