Geplaatst op 25 mei 2020

Popcentrum Jacobiberg en Luxor Live lanceren gezamenlijk livestream-platform Arnhem Live

Popcentrum Jacobiberg en Luxor Live presenteren samen Arnhem Live: een nieuw online livestream-platform voor livemuziek, webradio, DJ-sets en meer!

Om het gemis van livemuziek in de stad te verzachten lanceren de twee Arnhemse popinstellingen het online livestream-platform Arnhem Live. Vanuit de studio in Popcentrum Jacobiberg  op Arnhems Buiten wordt dagelijks nieuw programma uitgezonden. Met de realisatie van Arnhem Live wordt een podium gecreëerd waar de lokale popscene in tijden van corona weer aan de slag kan. Op de website www.arnhemlive.nl is vanaf maandag 25 mei iedere avond om 20.00 uur nieuw programma te zien.

De uitzendingen zijn voor iedereen gratis te live volgen en terug te kijken. Ook is het mogelijk te doneren, hiervan komt negentig procent ten goede van de optredende artiest, de rest wordt gebruikt om het platform in de lucht te houden. Om de 1,5 meter afstand ten alle tijden te kunnen waarborgen is de studio bewust ruim opgezet. De drie volledig ingerichte hoeken van de studio hebben allemaal een eigen functionaliteit en uitstraling en bieden o.a. ruimte voor het registreren van liveoptredens, live-sets van dj’s en het maken van webradio, podcasts en popquizen.

Met de lancering van Arnhem Live wordt tevens de ALiVE support actie gelanceerd: bezoekers kunnen het platform steunen met de aanschaf van een ALiVE polsbandje. De ALiVE polsbandjes zijn te koop op de website www.arnhemlive.nl. Arnhem Live start op maandag 25 mei met de door Marijn de Valk en Geena Diepenbroek gepresenteerde radioshow Arnhemicana en zal vanaf dat moment dagelijks vanaf 20.00 uur ’s avonds nieuw programma uitzenden op www.arnhemlive.nl.