Geplaatst op 12 november 2018

Kunst in Arnhems Buiten – open ateliers zaterdag 17 en zondag 18 november 2018

Een grote groep kunstenaars heeft zich de afgelopen jaren gevestigd in een aantal gebouwen op dit lommerrijke, deels monumentale bedrijvenpark, waar ook Popcentrum Jacobiberg, De Kookplaats en Het Inspiratiehuis te vinden zijn. Op het gehele terrein, zowel het oude gedeelte van het vroegere Kema-terrein Den Brink en op het zuidelijke deel De Hes werken zo’n 120 kunstenaars. De kunstenaars zijn werkzaam in diverse disciplines, zoals schilderkunst, grafiek, illustratie, fotografie, film, ontwerpen en beeldhouwen.

Tijdens het Landelijk Atelierweekend van zaterdag 17 en zondag 18 november 2018 is een groot aantal van de ateliers te bezoeken zijn kunstenaars aan het werk en wordt er in Projectgebouw H29 van Scarabee en in het Inspiratiehuis B44 werk geëxposeerd. In de ateliergebouwen B46 en H40 werken een aantal kunstenaars uit Arnhem West. In B46 is er tijdens het atelierweekend werk te zien van Hanneke Vermeulen (fotografie, schilderen) en Anne Luchies (illustratie/infographics, monotypes). In H40 hebben Marjorie ter Heurne (beeldende kunst,tekeningen) en Herman Hofmans (beeldhouwen) hun atelier opengesteld.

Bezoekers zijn van harte welkom in alle opengestelde ruimtes op zaterdag 17 & zondag 18 november 2018 van 11.00 – 17.00 uur, Utrechtseweg 310 in Arnhem. Neem er rustig de tijd voor, want de panden liggen enigszins uit elkaar. Arnhems Buiten leent zich prima voor een tochtje op de fiets. Zie het kaartje voor de route.

 

Kijk voor meer info over de kunstenaars die mee doen en de bereikbaarheid op de
Facebookpagina Kunst Arnhems Buiten en Landelijk Atelierweekend Kunst in Arnhems Buiten
of op de pagina van de organisator https://www.landelijkatelierweekend.nl/
Op deze website bestaat de mogelijkheid om op plaats en gebouw te zoeken. Per
opengesteld gebouw een link om door te klikken naar de deelnemende kunstenaars.