Geplaatst op 7 juni 2023

Hoe staat het met ontwikkelingen van de Koepelgevangenis?

Op maandagavond 8 mei was er een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden in de Koepelgevangenis, georganiseerd door NEST-Ontwikkeling b.v. en EHM-Group. Tijdens de avond is er een uitgebreide toelichting gegeven op de ontwikkelingen en stand van zaken van de planning tot het bestemmingsplan van de Koepelgevangenis.

Sinds de laatste informatiebijeenkomst in mei vorig jaar is het lange tijd stil geweest. De ontwikkelaar heeft net als meerdere projecten in de bouw te maken gekregen met een aantal technische uitdagingen, stikstofregels -waar we zo veel over horen- en stijgende bouwkosten. Voor de meeste uitdagingen is nu een oplossing gevonden.

Aanpassingen zitten vooral in de te realiseren nieuwbouw, de sociale woningbouw, het hotelprogramma en het parkeren.

Artistimpressie plannen koepel

Artistimpressie plannen koepel

Vooral de toekomstige parkeergelegenheid roept vragen op bij de omwonenden. De bezoekers van het hotel zouden voor het parkeren in de garage van het hotel moeten betalen. De bewoners vrezen dat dan de hotelgasten in de wijk gaan parkeren, met de nodige overlast van doen.

Als de parkeervakken in hun straat vol zijn, dan mogen de bewoners kosteloos in de parkeergarage stallen. Toch zijn de bewoners hier nog niet helemaal enthousiast over. Want, zegt een wijkbewoner, nu is dat nog gratis, maar hij denkt dat er over een paar jaar wel geld gevraagd gaat worden.

Naast parkeermogelijkheden is er op de informatieavond tevens geïnformeerd over de aanpassingen in de nieuwbouw en de omvang van het hotelprogramma.

 

U leest de plannen terug in de nieuwbrief van de ontwikkelaar (NEST-Ontwikkeling b.v. en EHM-Group), hier te vinden.

 

Iedereen die in de toekomst de nieuwsbrief over de ontwikkelingen in en om de Koepelgevangenis wil ontvangen kan zich aanmelden door een mail te sturen aan:
r.ommen@tsbouwvastgoed.nl