Geplaatst op 19 november 2020

Groendag Arnhem West

Voor de tweede keer dit jaar werden de plannen voor de Groendag in Arnhem West op 17 oktober verstoord door Corona. De Groendag word jaarlijks georganiseerd voor wijkbewoners die een boomspiegel of geveltuintje in Arnhem West verzorgen.

Het zou nu onverstandig zijn om iedereen uit te nodigen bij ’t Huukske maar toch wilden we het moment niet weer voorbij laten gaan. Zo ontstond het idee om het om te draaien en buurtbewoners aan huis te verrassen met een pakketje bloembollen en zaden. Nadat we met de vrijwilligers de tasjes hadden ingepakt gingen we (corona-proof) op pad met gevulde bolderkarren, fietstassen en manden. Uit de leuke reacties die we kregen blijkt dat de  verrassing is geslaagd en hopelijk genieten we in het voorjaar samen van een bloemrijke wijk!

Wil jij ook een boomspiegel of geveltuintje? Gewoon doen!

Natuurlijk niet een boomspiegel die je buurman- of vrouw al verzorgd; dus bij twijfel check via de groengroep of de boomspiegel die je op het oog hebt nog vrij is. Een geveltuintje maak je bij je eigen woning dus dat kan altijd. Op de website van de gemeente Arnhem vind je de spelregels die gelden voor de aanleg. Vind je het leuk om mee te doen met de Groendag of andere nieuwe initiatieven vanuit deze groengroep meld je boomspiegel of geveltuintje dan aan via groengroep.arnhem@gmail.com.

Groene groet namens,

Cuna de Vries, Groengroep ArnhemWest
Shiri Bouchan, GroenWest Arnhem
Astrid Boerkamp, Arnhem Zoemt
Margriet Elbersen, Grafisch ontwerp

Dank aan Team Leefomgeving

Website gemeente Arnhem