Geplaatst op 8 november 2018

Gratis tuin- en groen dak advies op zaterdag 10 november

GroenWest Arnhem is een actie gestart om daken en tuinen in de wijk te vergroenen. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door het AANjaagfonds van Arnhem AAN (www.arnhemaan.nl).

  • 21 buurtbewoners kunnen GRATIS advies krijgen om hun tuin te vergroenen.
  • 21 buurtbewoners kunnen GRATIS advies krijgen om zelf een groen dak aan te leggen

Arnhem-West ligt op een helling. Delen van de openbare ruimte zijn verhard. Bij hevige regen is er grote en snelle afspoeling, waar de lagere delen overlast van ondervinden. Particulieren kunnen dit tegengaan door tuinen te vergroenen en daken te voorzien van beplanting. Daardoor wordt regenwater vastgehouden en vindt verdamping plaats. Dit draagt bij aan een koeler en gezonder stedelijk klimaat, vermindert de belasting van de riolering en helpt wateroverlast op straat en in woningen tegengaan. Bovendien ziet het er fraai uit en zorgt het voor een aangename woonomgeving.

Om deze redenen organiseert GroenWest Arnhem op zaterdag 10 november a.s., in samenwerking met Meer Groene Daken en Arnhem tuiniert, een inloopochtend voor geïnteresseerde tuin- en dakeigenaren aan de Bremstraat 58. Hier kun je een kijkje nemen op hun groene dak en informeren we je over de mogelijkheden voor het vergroenen van je tuin.

Bremstraat 58

Zaterdag 10 november 10:00 – 12:00 uur (vrije inloop)