Geplaatst op 24 september 2022

Gemeente werkt aan regelingen om inwoners met een laag inkomen te helpen

Moeilijk rond komen door de stijgende prijzen? Hier vindt u hulp en ondersteuning.

De prijzen voor energie, gas en elektriciteit, stijgen. Daardoor zijn gewone boodschappen ook duurder geworden. Kunt u moeilijk rondkomen? Heeft u geldzorgen? Voorkom dat u geldproblemen krijgt en zoek op tijd hulp. In Arnhem staan de gemeente en organisaties in onze stad voor u klaar om u te helpen. Hulp vragen is de eerste stap om een oplossing te zoeken. U bent welkom:

  • Bij een van de wijkteams. U kunt bij een van de wijkteams terecht bij geldproblemen en als u geldzorgen heeft. Maar ook voor vragen over bijvoorbeeld opvoeding en gezondheid, U kunt bellen voor het maken van een afspraak via telefoonnummer 088-226 00 00.
  • Bij GoedGeregeldArnhem. GoedGeregeldArnhem helpt u bij al uw vragen over geld maar ook als u hulp nodig hebt om zaken te regelen. U kunt naar een van de open spreekuren komen of bel voor een afspraak met 026-312 79 99. Kijk voor meer informatie op ggarnhem.nl.
  • Bij Oprecht. Oprecht is er speciaal voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar die geldproblemen hebben. Meer weten? Kijk op wijzijnoprecht.nl of app met 06-49 14 02 83.
  • Bij Loket Geldzaken en Ondernemers. Dit loket is er speciaal voor ondernemers, is gratis en biedt hulp op maat. Meer informatie vindt u op arnhem.nl/geldzakenondernemers.nl. U kunt contact opnemen via, 026-377 49 00 of mail ondernemen@arnhem.nl.
  • Bij Werk en Inkomen van de gemeente. U kunt hier terecht als u niet genoeg inkomen heeft, meer wil weten over het vinden van werk of het aanvragen van een uitkering. Meer informatie vindt u op arnhem.nl/werkeninkomen. Bellen kan via telefoonnummer 0800-1809.

Een uitgebreider overzicht, waar ook regelingen te vinden zijn, vindt u op www.arnhem.nl/geldzorgen.

Werken aan nieuwe regelingen voor lage inkomens

We maken ons grote zorgen om inwoners die door de stijgende prijzen maandelijks minder geld overhouden en moeite hebben om alles te betalen. Daarom werken we aan nieuwe regelingen of worden bestaande regelingen mogelijk uitgebreid om inwoners te helpen. Voorstellen aan de gemeenteraad zijn onder meer:

  • een extra energietoeslag voor inwoners met een laag inkomen;
  • meer Arnhemmers met een laag inkomen helpen met energie besparen met behulp van energiecoaches;
  • energiezuinige wasmachine en koelkast voor inwoners met een laag inkomen via de bijzondere bijstand.

Zodra hier meer over bekend is, laten we dat weten. Houd in ieder geval de website www.arnhem.nl in de gaten.