Geplaatst op 18 september 2018

Airborne Herdenking Arnhem-West wint aan betekenis

Niet alleen op de grond, maar ook vanuit de lucht is er een eerbetoon aan Britse militairen en burgers die in de wijk Lombok en op de Utrechtseweg zijn gesneuveld. Internationaal zijn militaire historici het erover eens dat de Slag om Arnhem uiteindelijk in dit gebied verloren is gegaan. Reden om juist in deze wijk, deze historisch belangrijke gebeurtenis te herdenken.

Het overvliegen van een Beechcraft D18S zal dit jaar de afsluiting zijn van de ceremonie in Lombok op vrijdag 21 september om 15.00 uur.
Een bescheiden herdenking bij het oorlogsmonument aan de Nassaustraat, met voordrachten door leerlingen van het Montessoricollege, maar ook van Mevrouw Behr, die als kind in Lombok woonde en de stad moest verlaten. De ceremonie wordt compleet door het blazen van de Last post, vlaghijsen en een kranslegging. Bewoners worden uitgenodigd om ook een bloem te leggen.
De koraalmuziek wordt verzorgd door de West Arnhemsche Muziekvereeniging.

Vrijdag 21 september 2018, van 15.00 tot 15.45 uur.

Nassaustraat Arnhem

Voorafgaand aan de herdenking kunnen belangstellenden deelnemen aan een wijkexcursie door Lombok o.l.v. battlefieldguide Wybo Boersma. Kosten € 2, gepast betalen bij aanvang.
Start om 13.30 uur bij buurthuis ’t Huukske,  Mauritsstraat 22, 6812BS Arnhem
Opgeven via airbornelombok@gmail.com