Geplaatst op 22 juli 2020

Videoclip Groot Arnhems Kinderorkest: vakantie thuis en toch een exotisch gevoel

Het Groot Arnhems Kinderorkest heeft een videoclip gemaakt om iedereen die deze vakantie in eigen land blijft toch een exotisch reisgevoel te bezorgen.

Het orkest had eigenlijk op het einde van het schooljaar weer een groots opgezet live-concert willen geven, maar Covid-19 gooide helaas roet in het eten. Als alternatief werd gekozen voor het opnemen van een Corona-veilige videoclip van het Turkse liedje Üsküdar. Maar liefst 24 jonge muzikanten maakten thuis een opname met hun smartphone. De individuele opnames vormden de basis voor de videoclip.

Het Groot Arnhems Kinderorkest is een samenwerking van DWS uit Malburgen, EL ELE dans en muziek uit Presikhaaf, Plug&Play (kinderen met een lichamelijke beperking) en de WAMV uit Arnhem-West. In dit kinderorkest spelen meer dan 70 jonge muzikanten samen. Muziek verbindt op deze manier kinderen uit verschillende wijken plus kinderen met en zonder beperking.

De videoclip is mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het JKF-kinderfonds. Dit fonds zet zich vanuit Arnhem in voor kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking.