Informatiebijeenkomst over laadpalen en deelvervoer

Beste bewoner(s) van Heijenoord en Lombok,

De gemeente Arnhem heeft plannen om meer laadpalen voor elektrische auto’s in de stad te plaatsen. Tevens wil de gemeente meer inzetten op het gebruik van deelvervoer door meer deelauto’s, deelfietsen, en deelscooters aan te gaan bieden in de stad.
Graag brengen wij deze plannen bij u onder de aandacht door hier een toelichting over te geven. Tegelijkertijd horen wij graag uw reactie op deze plannen om daarmee de verdeling en plaatsing van laadpalen en deelvoertuigen zo goed mogelijk te laten aansluiten op uw behoefte.

Daarom nodig ik u graag uit voor een presentatie over het gemeentelijke beleid met betrekking tot laadpalen en deelvervoer in Heijenoord/Lombok, op dinsdag 18 oktober 2022, van 18.30 uur tot 20.30 uur in de raadszaal van het Stadhuis, Koningstraat 38, Arnhem.

Toelichting uitbreiding laadpalen

Het plaatsen van laadpalen voor elektrische auto’s draagt bij aan het doel van de gemeente om in 2023 500 openbare laadpalen in de stad te hebben en in 2030 zelfs 3000 stuks. Tot nu toe kan een bewoner (die niet over een eigen oprit beschikt) zelf een laadpaal aanvragen via de gemeente. Vanaf 1 juni is de gemeente gestart met de voorbereidingen om zelf laadpalen te plaatsen in de stad. Om elektrisch rijden te stimuleren én om er voor te zorgen dat nieuwe laadpalen niet overal in de openbare ruimte komen te staan, wil de gemeente laadpalen verzamelen op zogenaamde laadpleinen. Daarmee houden we het ook overzichtelijk.

We hebben onderzocht hoe de behoefte aan laadpalen de komende jaren zal zijn, verdeeld over alle wijken. Dit onderzoek hebben we gebruikt om voor elke wijk een voorstel te maken voor laadpleinen. Wij zijn benieuwd wat u hiervan vindt. Vindt u andere plekken geschikter, dan horen wij dat graag. Als u vragen heeft over laadpalen, dan kunt u die natuurlijk ook stellen tijdens de presentatie. Wij zijn er om al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Toelichting uitbreiding deelvervoer

Ook willen wij graag van u weten of u behoefte hebt aan (meer) deelvervoer. Mist u deelauto’s in uw wijk? Of deel(bak)fietsen of elektrische deelscooters? We horen het graag van u, zodat wij samen met aanbieders van deelvervoer volgend jaar zo goed mogelijk aan uw wensen kunnen voldoen. Hoe duidelijker uw wensen, hoe beter de uitbreiding van het deelvervoer daarop kan worden afgestemd.

Aanmelding
Wilt u aanwezig zijn op 18 oktober, en/of geïnformeerd blijven over dit onderwerp, dan wil ik u verzoeken u tijdig aan te melden in verband met een gelimiteerd aantal zitplekken in de raadszaal. Graag aanmelden op: http://bit.do/18oktober. Of scan de QR-code met uw mobiel:

We heten u van harte welkom op 18 oktober aanstaande, in de raadszaal van het Stadhuis.

Met vriendelijke groet,

Dimitri Drijver
projectleider laadpalen en deelvervoerbeleid Gemeente Arnhem