Film Rose in Royal Cinema ’t Huukske

‘Rose’ speelt zich af in de herfst van 1997. Een groep toeristen reist met de bus van het provinciale noorden van Denemarken naar Parijs. Onder hen zijn twee zussen, Inger en Ellen, wier relatie op de proef wordt gesteld. De bus is nog maar net op de snelweg of Inger deelt haar geestesziekte met de rest van het gezelschap. Het zal een reis worden die ze nooit zullen vergeten…

VPRO:
De schizofrene Inger (Sofie Gråbøl, vooral bekend als rechercheur Sarah Lund in The Killing) wordt eind jaren negentig door haar zus meegenomen op een groepsreis naar Frankrijk, het land waar ze jarenlang woonde én waar een traumatische gebeurtenis plaatsvond. Niet alle medepassagiers zijn even blij met haar aanwezigheid, want Inger kent geen enkele remmingen om openlijk haar waanbeelden en gedachten (o.a. over seks en de dood) te delen. Als komedie is deze Deense bioscoophit zeer geslaagd, vooral tijdens het heerlijk ongemakkelijke eerste deel van de busreis, maar de dramatische tweede helft is nogal voorspelbaar en gemakkelijk. Bekroond met publieksprijzen op filmfestivals in Leiden en Leeuwarden.

Regie: Niels Arden Oplev
Cast: Sofie Gråbøl, Lene Maria Christensen, Anders W. Berthelsen, Søren Malling, Luca Reichardt, Ben Coker
Scenario: Niels Arden Oplev
Productie: Thomas Heinesen
Camera: Rasmus Videbæk
Muziek: Henrik Skram
Montage: Lars Therkelsen, Anne Østerud
Kijkwijzer: KIC schreeuwen angst 9 jaar
Jaar: 2022
Genres: Drama
Landen: Denemarken
Duur: 106 minuten

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 3,-, koffie of thee € 0,50
Locatie: Buurthuis ’t Huukske, Mauritsstraat 22

Voor de trailer klik je op Rose.

En hier data met trailers van wat je de komende maanden van ons kan verwachten:
27 april: speelt er elders een koningsnummer
25 mei: 50/50
6 juli: Adam

Ken je meer filmliefhebbers in de wijk? Neem ze eens mee of vertel ze dat ze ook een uitnodiging voor onze films kunnen krijgen door een mailtje te sturen aan filmclub.huukske@gmail.com. En als je mee wil helpen bij de organisatie, mail gerust of neem contact op met Ans Meijnders.