Film Adam in Royal Cinema ’t Huukske

Beste lezer/kijker,

Voor de laatste keer dit seizoen, en misschien zelfs voor de allerlaatste keer ooit, nodigt Filmclub Cinema Royal ’t Huukske je uit een film te bekijken in Royal Cinema ’t Huukske. Na vijftien jaar stopt Ans Meijnders met de (mede)organisatie van de filmclub in Arnhem West. Daarover straks meer, maar nu eerst over de film Adam die we zaterdag 6 juli om 20.15 uur na de maaltijd van Prins Heerlijk draaien:

ADAM is het speelfilmdebuut van regisseur Maryam Touzani, die ook het script schreef. De film is ‘een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap’ (VPRO) en vertelt hoe twee vrouwen elkaar een toekomst bieden in het Marokko van nu.

Wanneer de hoogzwangere Samia bij Abla aanklopt voor onderdak wil die haar eerst niet binnenlaten. Abla heeft het immers al zwaar genoeg als alleenstaande moeder van een achtjarige dochter in Casablanca. Maar uiteindelijk laat ze Samia toch binnen. Eerst in haar huis, dan in haar winkel (ze bakt broodjes) en tenslotte in haar hart. Dit regiedebuut van actrice Touzani, die ook het scenario schreef, is een mooie, ingetogen ode aan solidariteit en moederschap. Met sterke hoofdrollen van Azabal en Erradi, en veel aandacht voor de bijzonder smakelijk ogende gebakjes. Touzani werd in Cannes genomineerd voor een Queer Palm en voor de Un certain regard-prijs.

Regie: Maryam Touzani
Cast: Lubna Azabal, Nisrin Erradi, Douae Belkhaouda, Aziz Hattab
Jaar: 2019
Genres: Drama
Duur: 96 minuten
Landen: Marokko, Frankrijk, België
Kijkwijzer: Alle leeftijden

Aanvang: 20:15 uur
Entree: € 3,-, koffie of thee € 0,50
Locatie: Buurthuis ’t Huukske, Mauritsstraat 22

Voor de trailer klik je op Adam.

Adam

Opvolging gezocht

Ans Meijnders was jaren lang gastvrouw bij de filmclub, we zullen haar als zodanig moeten missen en danken haar voor haar 15-jarige trouwe inzet. Wat Ans zoal deed? Uitzoeken en bestellen van de films, communicatie met eetclub Prins Heerlijk en andere filmclubleden, entreegelden innen, koffie/thee verzorgen en het regelen van de financiële afhandeling met Stichting ’t Huukske.

Als er iemand onder jullie is, die het stokje van Ans over wil nemen, draaien we (on)gewoon door. Het is niet veel werk, maar het komt wel elke maand (m.u.v. de zomervakantie) terug. Vind je het leuk om buurtgenoten te ontmoeten en ben je filmliefhebber, dan kan je één keer in de maand met de andere teamleden op de zaterdagse filmavond een dankbare rol in de wijk vervullen. We kijken uit naar je mailtje aan filmclub.huukske@gmail.com, wat het doordraaien mogelijk maakt.

Hartelijke groet,
Namens de draaigroep van Royal Cinema ’t Huukske

Maria Pompe