Dolle Duurzame Drakendag

De wijkgroepen Klingelklimaat, RosandeStroom en GroenWest Arnhem organiseren samen de eerste – Arnhem West – Dolle Duurzame Draken dag op 26 september! Kom dan ook EN … zeg het voort!  De dag begint in buurthuis ’t Huukske aan de Mauritsstraat en eindigt bij Rosandepolder. 

 
RosandeStroom kwam met het briljante idee om een duurzame drakenbootrace te organiseren in Rosandepolder. En GroenWest Arnhem met Klingelklimaat, haakten daar direct op aan. De jaarlijkse duurzame zondag wordt zo een gezamenlijke jaarlijkse viering voor duurzaamheid, groen en biodiversiteit in onze wijken. Dus kom ook! 
 
In ’t Huukske zijn er dan eerst interessante workshops (uiteraard conform corona regels). Daarna wordt er gefietst via buurtinitiatieven en kleine bezoekjes aan actieve mede-buren (die stappen zetten voor een groener of duurzamer, huis, leefomgeving) richting Rosandepolder; en ook daar zijn initiatieven te bezoeken. 
 
Bij Rosandepolder staan drie goed op elkaar ingespeelde en gedisciplineerde teams klaar; één van Rosandepolder, één van Hoogstede-Klingelbeek en één van Lombok-Heijenoord. Met kenmerkende passie en doorzettingsvermogen (en zonder genade) gaan ze daar de strijd met  elkaar aan in een Drakenbootrace die haar weerga niet kent. Onderwijl kan de rest van ons zich overgeven aan het benodigde gejoel ter aanmoediging, of in alle rust de enerverende dag op ons in laten werken met een borrel.
Het belooft een inspirerende, sportieve, gezellige middag te worden. Kom ook!!!! Start is om 14:00 uur en de Drakenbootrace en borrel sluiten we af om 17:00 uur.
Meld je aan via info@groenwestarnhem.nl
Het programma zie je ook op de bijlage, maar voor het geval:
13.30 uur  – inloop buurthuis ’t Huukske, Mauritsstraat 22
14.00 uur – start workshopronde 1: biodiversiteit, isolatie of energietransitie
14.30 uur – start workshopronde 2: biodiversiteit, isolatie of energietransitie
15.00 uur – start groene en duurzame fietsroute door de wijk
16.00 uur – start drakenbootrace in de Rosandepolder
17.00        – einde
 
Tot de 26ste!!!