De BV op de Hes – expositie

De BV? Staat dat voor Bekende Vlaming? Bevroren Veters? Besloten Vennootschap?

De BV staat voor van alles, maar vooral voor een kunstenaarscollectief uit Arnhem en omstreken dat al twintig jaar bestaat. De groep ontstond vanuit de behoefte om met collega’s van gedachten te wisselen over het werk dat ze in afzondering in hun ateliers maakten. Later zijn daar collectieve presentaties uit voortgekomen.

Het werk van de twaalf leden is zeer uiteenlopend, zowel qua betekenis als beeldende discipline. Het varieert van sieraden van glas en beelden van papier maché en ijzerdraad tot tere kwallen, verfijnde schilderijen en monumentale stempeldrukken.

Een kwaliteit van het collectief is om van die diversiteit een overtuigende, coherente presentatie te maken.

De BV voerde de afgelopen jaren de naam ‘De BV On Tour’, omdat de groep op diverse plekken in het land exposeerde. Geen plek was te gek voor hen, zo lieten ze hun werk al zien in kerken, een paardenstal en op landgoederen.

De toevoeging ‘On Tour’ is dit keer geschrapt, omdat de ruimte van Scarabee op De HES / Arnhems Buiten als een thuiswedstrijd voelt.

Een extra aanleiding om het werk van De BV te bekijken is de mogelijkheid van twee exposities in één klap te genieten: op het fraaie (voormalige KEMA) buitenterrein is tegelijkertijd nog de beeldenexpositie ‘Alles is Hier’ te zien.

De BV bestaat uit Adri van den Beukel, Annemarie Noorderwerf, Christine Schaake, Ditte Wessels, Irene Companjen, Judith Stolker, Madelon Overbeek, Marga Staartjes, Marian Bakker, Marijke Postma, Rietje Zuijderwijk enTrude Obbink.

De expositie is te zien van 17 oktober t/m 1 november, op zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur of op afspraak

DE HES 29, Klingelbeekseweg Oosterbeek

Te bereiken via de rotonde aan de Utrechtseweg, neem afslag De Schutterij, ingang Jacobiberg, volg de borden naar H29

www.scarabee.nl

Tegelijkertijd met deze expositie loopt de buitenexpositie ‘Alles is Hier’. De beeldenroute is tevens te zien t/m 1 november.

Zie flyer hieronder.