Alles is hier – Beeldenexpositie De Hes

Van 6 september t/m 1 november gratis

Officiële opening en persopening: 6 september a.s.
15.00 uur Welkom door Leonie Rolink, wethouder cultuur gemeente Renkum.
16.00 uur Dansvoorstelling door SJI Parts bij project MIST van Anne ten Ham.
De kunstenaars zijn aanwezig en er is muziek.

Scarabee organiseert juist op het moment dat veel culturele evenementen gecanceld of uitgesteld zijn – bijvoorbeeld Sonsbeek 2020 en de IJsselbiënnale – deze buitenexpositie. Vijftien kunstenaars uit de omgeving tonen buitenbeelden in een coronaproef route op de Hes. De Hes is een parkachtig landschap op de grens van Arnhem en Oosterbeek (onderdeel van Arnhems Buiten).

Route en landschap
De beeldenroute loopt langs de bijzondere natuursferen die de Hes biedt. Via het gebouw van de Jacobiberg langs de Slijpbeek, door het dal en het open veld richting de bosrand: Hier kun je heerlijk wandelen of even ontspannen op een bankje of in het gras.

Deelnemende kunstenaars
Deze openluchttentoonstelling is georganiseerd door Scarabee in samenwerking met 15 kunstenaars. Een spontaan idee van een aantal kunstenaars die op de Hes via Atelierbeheerder SLAK een werkplaats huren, groeide uit tot een ruim opgezette beeldenroute met werk van toonaangevende Nederlandse kunstenaars:

Ellen Boersma, Karel van der Eijk, Ewoud Groenendijk, Anne Ten Ham, Bart Nijboer, Bram Kuypers, Willem Ouwerkerk, Lucas Sloot, Fons Snelder, Rob Sweere, Roeki Symons, Jerome Symons, Gijs Verhoofstad, Bart Verburg en Rob Voerman.


 

  • Locatie de Hes / voormalig Arnhems Buiten, ingang Hulkesteinseweg, Arnhem.
  • Openingslocatie: weide bij de grote tent.
  • Parkeren: op de parkeerplaats bij de Jacobiberg.
  • Bushalte: lijn 5, 51 en 352 bij de ingang van het terrein.
  • Toegang: gratis

 

Events voor jong en oud in het weekend
Gedurende de expositieperiode vinden in een aantal weekends kleine events en activiteiten plaats in, op en om de Beeldenroute. De events zijn voor jong en oud. Meer informatie hierover wordt geplaatst op www.scarabee-art.nl.

 

 

Vijftien toonaangevende Nederlandse kunstenaars tonen dan werk dat een relatie aangaat met het bijzondere landschap op de Hes. In onderstaande video vertelt kunstenaar Rob Sweere meer over zijn werk Waterbrug (bron https://dehes.nl/2020/08/31/kunstenaar_beeldenroute/)