Uitnodiging bijeenkomst parkeren in Heijenoord

Voor de werkgroep “Parkeren” en de deelnemers aan de bijeenkomst van het wijkplatform in de Heijenoordschool wordt een bijeenkomst met de gemeente Arnhem met betrekking tot de verkeer- en parkeerproblematiek Lombok/Heijenoord gehouden.

Deze bijeenkomst is op woensdag 10 februari 2016 om 19.30 uur, buurthuis ’t Huukske, Mauritsstraat 22, 6812 BS Arnhem

 

 Agenda

  • Parkeren in Heijenoord

 

Werkgroep

De werkgroep parkeren is in het leven geroepen om (na het opschorten van de besluitvorming rondom invoering betaald parkeren eind vorig jaar) met een nieuw, gedragen plan te komen. Tot die tijd is een tijdelijke maatregel van kracht. Deze maatregel biedt de bewoners aan de Brouwerijweg – Veluwestraat – Schilderstraat de mogelijkheid om een parkeervergunning aan te schaffen en daarmee te parkeren in het “betaald parkeren” gebied (ten oosten van de Brouwerijweg). Deze regeling is tijdelijk en vervalt per 1 maart 2016.

Schouw

Er is medio dit jaar een rondgang geweest door de wijk om te kijken naar het creëren van extra parkeergelegenheid. Conclusie daarvan was dat er opties zijn (deze worden op dit moment verder uitgewerkt door onze ontwerpers) maar dat het niet de parkeervraag oplost. Dit zullen wij verder ingang zetten, maar is een apart traject wat los staat van eventuele parkeerregulering.

 

Concreet

Vraag van de gemeente: is er vanuit de werkgroep een concreet voorstel mbt. het reguleren (of niet) van het parkeren in de Brouwerijweg – Veluwestraat – Schilderstraat? Zoals aangegeven vervalt per maart volgend jaar de mogelijkheid om een vergunning aan te schaffen voor de bewoners in deze straten. Als we niks doen is men daar terug bij af.

Een optie blijf om in deze straten (of bijv. alleen in de Brouwerijweg) betaald parkeren in te voeren. En daarmee het parkeerprobleem voor deze straten te reguleren. Een andere optie is om het vrij parkeren te laten, zonder mogelijkheden om een parkeervergunning aan te schaffen.

  • Verkeersveiligheid in Lombok/Heijenoord

 

Deelnemers bijeenkomst wp

Gebleken is dat structureel sneller dan de voorgeschreven snelheid van 30 km/h wordt gereden op de N. Parallelweg en Veluwestraat.

Kinderen worden met auto’s naar/van school gebracht en gehaald. Dit is moeilijk verenigbaar met fietsende kinderen.

 

Concreet

Handhaving

 

Gelieve mee te delen of u komt:

oda@tiscali.nl

 

Wijkplatform Arnhem-West

Otto Dijkstra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *