Uitgangspunten voor nieuwe functie van De Koepel vastgesteld

Begin juli zijn de uitgangspunten voor de verkoop van De Koepel door de gemeente vastgesteld. Deze uitgangspunten zijn in februari van dit jaar al gepresenteerd aan omwonenden en ook de werkgroep Koepelinzichten (vanaf nu “klankbordgroep Koepel”)  is bij het opstellen betrokken. De vaststelling van de uitgangspunten betekent dat de verkoop van De Koepel door het Rijksvastgoedbedrijf een stap dichterbij is. De openbare verkoopprocedure start in oktober.

Een belangrijk uitgangspunt voor verkoop is dat de nieuwe functie recht doet aan het gebouw, maar ook aansluit bij de wijk. Verder is het de bedoeling om een deel van het complex toegankelijk te maken voor iedereen, zodat het onderdeel wordt van de openbare ruimte in de wijk.

Verkoopprocedure

De Koepel is eigendom van het Rijksvastgoedbedrijf. Dat is dan ook de verkopende partij. Belangstellende kopers die een bod uitbrengen, doen dat bij een notaris. Zij leveren daarbij ook een voorstel voor de herontwikkeling van het complex in. Gemeente en Rijk bekijken samen of dat voorstel kansrijk is, gezien de nota van uitgangspunten. Dat gebeurt anoniem en ook zonder de geboden prijs te kennen.
Voor meer informatie klik hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *