Petanque in Arnhem West


Wie heeft er zin om geregeld een partij petanque (ook wel ‘jeu de boules’) te spelen? Of het spel en de verschillende technieken te leren? Petanque is een echt buitenspel met de perfecte balans tussen ontspanning en inspanning. De sfeer is relaxed maar met de nodige concentratie. Titus Schulz, de organisator, is op zoek naar mensen uit de buurt die belangstelling hebben voor het spel.  Ook als je het spel en de spelregels maar zeer oppervlakkig kent, ben je welkom. Titus legt alles uit en neemt werptechnieken door.

Veel mensen hebben het beeld dat petanque slechts een spel is voor wat oudere mensen of een suf tijdverdrijf voor op de camping. Niets is minder waar; in Frankrijk – maar ook al in Nederland – wordt petanque door alle leeftijdsgroepen beoefend vanaf een jaar of 10!
Het spel kan je in de regel op drie manieren spelen: Een partij één tegen één, twee tegen twee of drie tegen drie.
Titus is in het bezit 4 sets wedstrijd boules, dus geen probleem wanneer je niet in het bezit bent van het speelmateriaal. Speellocatie: op het grote veld achter de Heijenoordschool. De speeltijden natuurlijk in overleg.
Heb je interesse stuur dan een e-mail naar: titusschulz@upcmail.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *