Laatste gevangene vandaag uit De Koepel

 

Foto: Anne Luchies

Foto: Anne Luchies

Na 129 jaar als gevangenis te hebben gediend, komt locatie De Berg, alias De Koepel, vanaf vandaag leeg te staan. Alle gedetineerden zijn dan overgeplaatst naar andere PI’s. De Koepel sluit niet, maar blijft voorlopig beschikbaar voor het onderbrengen van gedetineerden, als daar plotseling behoefte aan is. Vorige week hoorde de laatste groep gedetineerden dat ze hun spullen moesten pakken.

De sluiting van de Arnhemse koepel maakt deel uit van het Masterplan gevangeniswezen 2013-2018, waarin is besloten een aantal gevangenissen en instellingen in Nederland te sluiten. Door uitvoering van het Van Werk Naar Werk traject en de verminderde instroom van gedetineerden is in de loop van het jaar al besloten de leegstand te concentreren. Vandaag stromen de laatste gedetineerden uit.

De Koepel sluit niet, maar komt leeg te staan. Tot 1 januari 2016 blijft het gebouw een penitentiaire instelling, waar eventueel nog gedetineerden ondergebracht kunnen worden. Het Penitentiair Trajecten Centrum (PTC) blijft voorlopig ook nog bestaan. De locatie Zuid -ook wel de Bluebandbajes en onderdeel van de PI Arnhem- blijft gewoon geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *