In Memoriam: Riek Draaijer

Riek DraaijerVrijdag 13 november kregen we het verdrietige bericht van het overlijden van Riek Draaijer.

Hoewel Riek al lang erg ziek was,  kwam het bericht toch als een donderslag bij heldere hemel.

Voor Riek een ereplaats op de site van Arnhem West. Riek en Arnhem West waren onverbrekelijk met elkaar verbonden! 

Namens de leden van het Wijkplatform Arnhem West wil ik Riek Draaijer van harte  bedanken voor haar penningmeesterschap gedurende vele jaren. Haar inzet en hart voor de

wijk,haar  betrokkenheid en bevlogenheid, haar kennis en kunde, maar ook de soms kritische opstelling zullen wij niet licht vergeten! Ik wens Gerard en de kinderen heel veel sterkte toe.

 

Henk Zijlstra, voorzitter Wijkplatform

 

Riek heeft zich vele jaren met tomeloze energie en zonder enig eigenbelang ingezet voor de bewoners van Arnhem West als opbouwwerker en penningmeester van het Wijkplatform. Met name met het organiseren van kinder- en jeugdclubs, zomerkampen en wijkactiviteiten in en rondom ‘t Huukske heeft zij veel voor Lombok en Heijenoord betekend. Vanaf 2003 is Riek penningmeester van het Wijkplatform geweest. Deze functie heeft zij, ondanks dat haar gezondheid de laatste jaren sterk achteruit ging, met grote nauwgezetheid tot het laatst toe uitgevoerd.

 

Kees Brussé, oud-secretaris Wijkplatform

 

Hoewel het verdriet groot is kijk ik met een glimlach terug op wat Riek voor Lombok en Heyenoord heeft betekend!

Vanaf de jaren tachtig tot rond 2000 was zij de drijvende kracht achter  alles wat maar met jeugd te maken had en menig kind (volwassenen nu) zal met plezier terug denken aan de jeugdkampen in Ommen, Slagharen en Duinrel die zij samen met haar man Gerard in de zomervakanties organiseerde. Ook de ponyritjes met Benny door de straten van Lombok zijn onvergetelijk.

Voor veel kinderen die niet met vakantie konden, organiseerde Riek slaapnachten in ‘t Huukske. Voor de allerkleinste kinderen werd  aan het begin van de avond een film gedraaid en later op de avond voor de allergrootste. Als de meute uiteindelijk sliep, zat moederkloek Riek wakend met enkele andere ouders de nacht te versnipperen in het huiskamer van ‘t Huukse. Als ik ‘s morgens om 5 uur de hond uitliet voor dat ik naar het werk ging, was het ‘Hee Gertie, ook een koppie koffie?’ Riek was lief en betrokken in alles!

Niet alleen haar geweldige inzet voor de jeugd was geweldig, maar ook al haar andere activiteiten voor Arnhem West, zoals haar inzet in het Wijkplatform en haar inzet voor Sinterklaas en Koninginnedag.

Ik wens Gerard en de kinderen veel sterkte met dit grote verlies.

 

Gertie Ulrich

Ook wij hebben fantastische herinneringen aan Riek. De kinderfeestjes van onze kinderen in ‘t Huukske waren de meest fantastische . Rijden op Bennie de pony in de grote gymzaal, de dieren in de binnentuin, maar vooral het hartelijke welkom van Riek en Gerard voor iedereen in onze wijk.

Warme herinneringen die wij koesteren in ons hart. Dank je wel lieve Riek!

Trijnie Anema, ‘t Huukske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *