Basisschool de ASV doneert aan Speelgoedbank De Speelstoet en Asielzoekerscentrum in Velp

ASVWoensdag 15 april hebben drie kinderen (London, Ieke en Timo) van basisschool de ASV namens de school een grote hoeveelheid speelgoed gedoneerd aan de speelgoedbank De speelstoet in Velp. De leerlingen konden daar ook meteen kleding afgeven voor het nieuwe Asielzoekerscentrum in Velp.

Het gaat om spullen die niet zijn verkocht tijdens de voorjaarseditie van de kleding- en speelgoedbeurs van de ASV afgelopen zaterdag. Veel van de inbrengers van deze kleine maar hoogwaardige beurs hadden aangegeven de overgebleven spullen aan de goede doelen te willen geven. De grote tassen vol met speelgoed en kleding zijn door de medewerkers enthousiast in ontvangst genomen. De medewerkers van De Speelstoet zorgen ervoor dat de kleding bij de asielzoekers terechtkomt.

Het speelgoed wordt door mensen met een beperking gesorteerd, schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Na deze acties wordt het speelgoed naar de verschillende uitgiftepunten in Arnhem gebracht. Een prachtig project waarbij verschillende werelden elkaar ontmoeten met als resultaat: prima speelgoed voor kinderen uit financieel kwetsbare gezinnen in en rond Arnhem en kleding voor asielzoekers.

De kinderen van basisschool de ASV hebben als bedankje een rondleiding gehad door de speelgoedbank en hebben kennisgemaakt met de medewerkers.

De leerlingen zullen hun klasgenootjes nog vertellen over hun ervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *