’t Huukske gaat voor een Appeltje van Oranje

Oranje Fonds logoBuurthuis ’t Huukske in Arnhem West is als enige Arnhemse initiatief genomineerd voor een van de eervolle ‘Appeltjes van Oranje’ van het Oranje Fonds. In 2016 luidt het thema: Samen zelf doen! Het Nederlandse publiek krijgt de kans om mee te stemmen. ’t Huukske roept iedereen op om zijn stem uit te brengen. Dat kan van maandag 7 december tot en met zondag 13 december.
Het Oranje Fonds steunt komend jaar gemeenschappelijke voorzieningen die worden beheerd en gerund door vrijwilligers. Organisaties die zich inzetten voor een leefbare samenleving en verbetering van de maatschappelijke samenhang tussen verschillende groepen. ’t Huukske is zo’n organisatie. Als buurthuis is ’t Huukske namelijk ook echt een huis van de buurt. Sinds het centrum in 2011 de jaarlijkse subsidie kwijtraakte en een groep bewoners besloot het buurthuis in eigen beheer nieuw leven in te blazen, is ’t Huukske een succesvolle spil in de buurteconomie en een motor voor de sociale wijkontwikkeling.

Iedereen krijgt ruimte in ’t Huukske, van ondernemers tot welzijnsorganisaties, van jonge ouders en kinderen tot senioren en van vluchtelingen tot zorgbehoevenden. Wie dat nodig heeft krijgt een steuntje in de rug. Doordat de betrokkenen ook zelf verantwoordelijk zijn, heeft het buurthuis veel draagvlak en is het uitgegroeid tot een belangrijke verbindende factor in de wijk. Het bestuur, de vrijwilligers en de wijkbewoners zijn dan ook buitengewoon trots op de nominatie.

“We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om van ’t Huukske een ontmoetingsplek te maken die bruist van de activiteit en deze nominatie is een erkenning van onze inzet”, aldus Willem Beumer, voorzitter van het bestuur.

Publiek stemt mee
In maart wordt bekend gemaakt wie de winnaars zijn van de Appeltjes van Oranje 2016. In de week van 7 t/m 13 december kan het publiek ook zijn stem uitbrengen op ’t Huukske via http://www.oranjefonds.nl/appeltjes.

Het initiatief met de meeste stemmen, ontvangt extra punten. De publieksstemmen tellen dus mee bij de uiteindelijke toekenning van de prijs door het Oranje Fonds die in mei wordt uitgereikt door Koningin Máxima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *